Loopbaanadvies

Voor loopbaanadvies

Herken je dat bij jou de volgende stap in je loopbaan normaal als vanzelf ging? En dat je het nu even niet weet? Wil je zicht krijgen op wat je nu echt leuk vindt om te doen, of weet je best wat je kwaliteiten zijn maar niet wat je ermee zou willen doen? Denk dan eens aan een traject bij een loopbaanadviseur. Zinnich heeft een jarenlange ervaring bij het begeleiden van mensen die een volgende stap willen zetten.

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen wat jouw specifieke vraag is. Jouw vraag kan liggen aan de kant van ‘ wat kan ik eigenlijk?’ of ‘ wat zou ik kunnen en willen met mijn kwaliteiten’. Of je weet wel wat je wilt en tegelijkertijd realiseer je je dat je niet goed weet hoe je het dan het beste kunt aanpakken.

Herken je dit?

  • Heb je soms het gevoel dat je meer in je mars hebt dan je nu doet?
  • Heb je het idee dat je niet meer op je plek zit?
  • Ben je net gestart met werken en vraag je jezelf wel eens af: is dit het nou?
  • Bekruipt het gevoel je dat je je werk moet ‘volhouden’ tot je pensioen?
  • Ervaar je geen voldoening uit wat je doet?

Als een van bovengenoemde vragen je, min of meer, bekend voorkomt dan is het misschien tijd om voor een loopbaantraject te kiezen. Grofweg bestaat een loopbaantraject uit twee fasen: de oriëntatiefase waarin je de vragen ‘wat kan ik en wat wil ik?’ gaat beantwoorden en de uitvoeringsfase waarin je leert hoe je het beste te werk kunt gaan om je doel te bereiken. Zo kan het ook zijn dat je al weet wat je wilt, alleen dat je wat hulp kunt gebruiken bij de wijze waarop.

Door zicht te krijgen op wat je kwaliteiten zijn, wat jij belangrijk vindt in je werk en wat jou daarbij drijft kun je betere keuzes maken. Niet kijken naar past een vacature bij mij, maar pas ik bij deze vacature. Dat kan uiteraard pas als je zicht hebt op je drijfveren, kwaliteiten en loopbaanwaarden.

Op een bij jou passende wijze krijg je meer inzicht, wat bepalend kan zijn voor verdere keuzes in je loopbaan. Wanneer je terugvindt in je functie wat jij specifiek belangrijk vindt heb je gewoonweg meer plezier.

De aanpak van Zinnich is to-the-point en concentreert zich op jouw specifieke vraag. Wanneer die beantwoord is kun je vaak zelf weer verder. Uiteraard kun je altijd nog een beroep doen op de kennis en ervaring van jouw loopbaanadviseur.