Normaal….

Nog even en dan is alles weer ‘normaal’. Dat is iets wat ik regelmatig om mij heen hoor zeggen. Wat is ‘normaal’? Is dat met elkaar hossend op het terras? Weer alle dagen met elkaar in het OV onderweg naar het werk? Lange files op de snelweg? Verjaardagsfeestjes in de tuin met familie en vrienden?

Normaal is een definitie, die voor iedereen anders uitlegbaar is. Vergelijkbaar met ‘uitdaging’, een term die nogal eens gebruikt wordt in sollicitatiebrieven of in samenvattingen op LinkedIn.

Wat is voor jou een uitdaging in je werk? Hou je van afwisseling? Wil je in een dynamische, of juist rustige omgeving werken? Wil je afgebakende werk/prive balans, om mag het meer in elkaar overlopen? Wil je je kunnen verdiepen in een onderwerp? Wil je meer projectmatig werken? Hou je van veel contact met collega’s of werk je juist liever alleen, of in een klein team? Zo kan ik nog wel even doorgaan… Je merkt het al, de term uitdaging is voor iedereen anders uitlegbaar. Dat is waarom het noodzakelijk is om dit containerbegrip nader toe te lichten.

Hoe mooi zou het zijn als je voor jezelf een nieuw ‘normaal’ definieert, waar je nu even van kunt dromen en straks, zodra het weer kan, naar kunt toewerken?