Wie is Zinnich?

Zinnich is 100% Chris Bosman

Stilstaan is achteruit gaan. Mijn kracht ligt in de praktische aanpak van werken. Geen vaag gedoe: de vraag van de klant staat centraal en we gaan aan de slag met als doel een zichtbaar resultaat.

Mijn aanpak is coachend, doelgericht en soms provocatief.

Iets heeft voor mij zin als er zichtbare stappen worden ondernomen. Veranderen is vooral doen en verantwoording dragen voor je daden.

Over Chris

Mijn loopbaan kenmerkt zich door afwisseling in functies en werkzaamheden, met als rode draad het adviseren van mensen op een kruispunt in het leven. Als commercieel adviseur hadden deze kruispunten te maken met de aankoop van een huis of de verkoop van een bedrijf. Later, toen ik als loopbaanadviseur ging werken, hielden de kruispunten verband met een verandering van functie, soms vrijwillig, soms noodzakelijk.

Veranderen is vooral doen

Iets heeft voor mij zin als er zichtbaar stappen worden gezet. Verandering vindt namelijk plaats door te doen! En door zelf verantwoordelijk te blijven voor je daden. Hoe vaak maak je het niet mee dat iemand de schuld van iets bij een ander neerlegt. Misschien herken je het ook wel eens bij jezelf! Zelfreflectie leert je daarbij een hoop. Want, wat zegt jouw reactie over je eigen gedrag?

Ook formeel gekwalificeerd

Sinds 2001 heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van begeleiding van mensen in veranderingsprocessen, coaching en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd om zelf te kunnen trainen. In 2008 heb ik de Master NLP-opleiding afgerond. Ik ben aangesloten bij de NOLOC.

Gebruik van bewezen technieken

Voor zowel de individuele begeleiding als trainingen maak ik gebruik van methodieken als NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), TA (Transactionele Analyse), RET (Rationele Effectiviteits Therapie), de elementenvierhoek (Hoogendijk), MBTI (Myers-Briggs Type Indicator), visualisaties en biografisch werken (Eva de Waard).

Wat collega’s over mij zeggen….

HR-professional, performer, netwerker, scherp in waarneming, creatief in denken, speels, georganiseerd, kritisch, enthousiast, zakelijk en helder.

NLP

NLP gaat over effectief communiceren en geeft inzicht in de onderliggende structuren en processen. NLP gaat in op de vraag: ‘Hoe het komt dat sommige mensen meer bereiken dan anderen.’ Ook mensen die regelmatig tegen zichzelf en anderen zeggen: ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Ik ben nu eenmaal zo’ hebben baat bij NLP.

Communicatie

Communiceren doen we de hele dag. Krijg je wat je denkt te communiceren? Komt jouw boodschap altijd over? Of ontstaan er wel eens misverstanden als je iets zegt? De NLP-communicatie methodiek maakt het mogelijk nog succesvoller te zijn. Iedereen kan zijn gedrag in positieve zin veranderen. Tenminste, als daar de wil voor aanwezig is!