Tijd voor reflectie

Voor mij, en veel anderen komt ’t er spontaan niet van, dat moment van reflectie. De afgelopen maanden heb ik ervaren als een groot reflectiemoment. Heb ik de drie belangrijke pijlers, werk privé en wonen wel op orde?

Maak ik de ene pijler niet belangrijker, of juist onbelangrijker, dan de ander? Waar sta ik over 10 jaar? Wat voor werk doe ik dan? Waar woon ik? Hoe staat mijn gezondheid ervoor? Hoe gaat het mijn relatie? Wie zijn mijn echte vrienden? De antwoorden op bovenstaande vragen zijn niet 1-2-3 te bedenken. En toch is het heel goed om dat moment zo af en toe in te bouwen voor jezelf. De coronatijd heeft grote economische gevolgen. Sommige sectoren, zoals de evenementenbranche, de cultuursector en de horeca, weten dit maar al te goed. Straks zal het overslaan naar andere sectoren.

Begin dit jaar hadden we een goed arbeidsklimaat, er werden loopbaanstappen gezet en daardoor kwamen er kansen voor jongeren om een volgende stap te zetten. Een onzekere tijd heeft tot gevolg dat minder loopbaanstappen worden gezet, wat niet wegneemt dat het juist nu de gelegenheid geeft om via een loopbaantraject meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en drijfveren. Een goede voorbereiding maakt dat je kritischer vacatures bekijkt en nog gerichter te werk kunt gaan bij het solliciteren. De overheid biedt de mogelijkheid om per 1 augustus 2020 een gratis ontwikkeladvies bij mij te volgen. Ik vertel je er graag meer over!